7 Advies voor het besparen van water thuis

 

Van het meest klassieke advies, zoals douchen in 5 minuten of de vaatwasser altijd vol zetten, tot andere meer geavanceerde methoden zoals het plaatsen van flowreductoren, er zijn veel manieren om efficiënt gebruik te maken van water en geld te besparen.

 

Efficiënt gebruik van water is geen optie meer en is een must-have geworden. Op 22 maart herinnert de herdenking van Wereldwaterdag elk jaar aan het belang van deze essentiële vloeistof, met als doel het bewustzijn van de wereldwijde watercrisis te vergroten en, zoals erkend door de Verenigde Naties: "Zoek maatregelen om het aan te pakken op een manier dat we het duurzame ontwikkelingsdoel 6 zullen bereiken: Water en sanitaire voorzieningen voor iedereen in 2030."

 

Welke acties kunnen we ondernemen om de toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen uit te breiden?

 

Is het mogelijk om het waterverbruik te verminderen zonder dat er grote ingrepen nodig zijn? Wat zijn de sleutels om thuis water te besparen? Het antwoord op deze en andere soortgelijke vragen heeft te maken met de individuele inzet van elk van hen. Afgezien van de effecten van klimaatverandering, is de wil kracht en zijn er veel tips om thuis water te besparen die u zullen helpen uw verbruik gemakkelijk te minimaliseren door middel van kleine gebaren.

 

  1. Zorg voor de faciliteiten

 

Goed onderhoud is cruciaal voor een efficiënt gebruik van water thuis. Een lekkende kraan, een toilet dat niet goed werkt of een leiding met een klein lek zijn slechts enkele voorbeelden van storingen die, hoe onbeduidend ze ook lijken, onzichtbaar verbruik met zich meebrengen dat aanzienlijk kan insate, zo niet eerder opgelost.

 

Daarom is het belangrijk om de faciliteiten van tijd tot tijd te herzien. Zodra een vorm van verslechtering is geverifieerd of schade is gedetecteerd, is het belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen om verder kwaad te voorkomen.

 

  1. Bondgenoten voor efficiënt gebruik van water

 

Het optimaal benutten van uw faciliteiten en leidingen gaat verder dan het controleren op waterlekken. Naast het voorkomen of repareren van mogelijke storingen, kunt u apparaten opnemen die bijdragen aan uw efficiëntie.

 

Er zijn bijvoorbeeld al mechanismen die lucht met water mengen, waardoor het gevoel van veel water in de straal wordt gegenereerd. Het gebruik ervan vermindert echter het waterverbruik, evenals stroomschakelaars of stroomreductoren voor kranen.

 

  1. Kies voor de douche en niet voor het bad

 

Dit gebaar, dat a priori misschien onbelangrijk lijkt, vertaalt zich  in aanzienlijke besparingen. In feite berekenen experts dat elke minuut baden tussen de 8 en 15 liter water verbruikt, dus doe gewoon de wiskunde om de effectiviteit van de gewoonteverandering te controleren.

 

U kunt echter ook het waterverbruik tijdens het baden verminderen door te zeepen met de kraan dicht of door stroombegrenzers te plaatsen die tot 50% water besparen.

 

  1. Vaatwassers altijd vol

 

Doe je de afwas met de hand of gebruik je de vaatwasser? Het debat laat geen discussie toe en mits het op de juiste manier wordt gebruikt, is de tweede optie een van de meest populaire manieren om thuis water te besparen. Om het gebruik ervan echt efficiënt te laten zijn, onthoud: de vaatwasser moet altijd vol zijn en, indien mogelijk, altijd op zoek gaan naar energiezuinige apparaten.

 

  1. Zet een emmer voor papier in de badkamer

 

Het zal de waterkwaliteit niet verbeteren, maar het zal zeker in staat zijn om de kosten te verlagen, zoiets eenvoudigs als het plaatsen van een vuilnisbak in het toilet zal helpen het toilet als een vuilnisbelt achter te laten. Dit voorkomt constante en nutteloze lozingen die onnodige verspilling van water voorkomen.

 

  1. Hergebruik en optimaliseer water

 

Je zult niet de eerste of de laatste zijn die het water laat lopen terwijl je wacht tot je de ideale temperatuur hebt. Dit is echter een van de scenario's waarin een klein gebaar kan helpen het waterverbruik te verminderen.

 

Plaats gewoon een container en profiteer van deze liters voor andere taken: van het wassen van de groenten, water geven, de groenten weken voor de volgende dag of gebruiken om schoon te maken.

 

We herinneren ons ook de noodzaak om de kranen gesloten te houden wanneer u geen water gebruikt of, met andere woorden, de kraan niet open te laten staan tijdens het scheren of tandenpoetsen bijvoorbeeld.

 

  1. Hoe water in de tuin te besparen

 

Het opnemen van planten als onderdeel van het interieur is bijna therapeutisch, maar uw zorg impliceert ook een waterverbruik dat kan bevatten of zelfs verminderen. Zoals we een paar regels geleden al zeiden toen we het hadden over duurzame ontwikkelingsdoelen, zijn weddenschappen op inheemse planten die geen irrigatie nodig hebben of het installeren van druppelirrigatiesystemen bijvoorbeeld twee manieren om thuis op de waterrekening te besparen.

 

 

(0)
+351 289 587 578
+351 966 488 775
info@aportuguesaimobiliaria.com
Onze website gebruikt cookies om uw bezoek te vergemakkelijken   Cookies policy