Hoe kan ik hernieuwbare energie gebruiken in mijn huis?

 

Hoe kies je de beste optie? Wat heb ik eraan op het gebied van besparingen en duurzaamheid? Dit zijn enkele van de vragen die u uzelf kunt stellen als u hernieuwbare energie in uw huis wilt gebruiken.

 

Uw huis, een belangrijke factor

De waarheid is dat er geen enkel antwoord is, maar het hangt af van enkele variabelen met betrekking tot de staat van uw huis, waaronder de volgende opvallen:

 

  • Hoe is uw huis gebouwd qua materialen en isolatie?
  • Wie leeft erin en welke consumptiepatronen heeft het?
  • Welke energie heeft het huis voor airconditioning en wat is het potentieel voor verbetering?

 

Zo kan in slecht geïsoleerde woningen met warmtepompen ouder dan 15 jaar een andere oplossing gezocht worden, zoals hete lucht. Hiermee kun je, naast comfort, flink besparen op je elektriciteitsrekening als je vloerverwarming/verversend aanbrengt.

 

Hoe bereikt energie vandaag je huis?

Vraag jezelf eerst af: welke energie verbruik je thuis? Hoe is het zover kunnen komen? Waar u het verbruikt, kan warmte in de keuken of verwarming zijn, of het kan in de vorm van elektriciteit zijn om te verlichten of werk te genereren (evenals het laten draaien van wasmachines, vaatwassers, enz.)

 

  • Elektriciteit

Laten we beginnen met elektriciteit, omdat het de meest voorkomende vorm van energie is in Spaanse huizen. Elektriciteit komt ons vooral via het distributienet. De distributiebedrijven zijn verantwoordelijk voor deze distributie van energie

Als je jezelf als een bewuste consument beschouwt, dan kun je er als eindgebruiker voor kiezen om te contracteren met wie je maar wilt en het type energie dat je wilt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor energie die alleen uit hernieuwbare bronnen wordt geproduceerd.

 

  • Hitte

Wat de verwarming betreft, zullen we ons concentreren op de productie ervan om het comfort van het huis te garanderen.

De waarheid is dat het verwarmen van uw huis met elektriciteit vrij inefficiënt is, dus het is ideaal om te verwarmen waar het nodig is, zoals met een "biomassakachel", die ook een brandstof van biologische oorsprong is.

Er zijn veel oplossingen om warmte in de woning te genereren die ook geschikt zijn voor alle soorten woningen (flats - buurten) en eengezinswoningen.

  • Hoe kunnen we warm water opwekken uit hernieuwbare bronnen?
  • De meest voorkomende is hoe we warm water kunnen produceren uit hernieuwbare bronnen?

 De meest voorkomende is door de productie van zonne- of fotovoltaïsche energie, die vervolgens wordt ondersteund door elektrische energie voor een efficiënter gebruik van de verschillende bronnen.

 

Hernieuwbare energie

Dit zijn de belangrijkste bronnen van hernieuwbare energie op de markt.

 

  • Hete lucht

Aerothermie werkt met de uitwisseling van temperatuur met lucht. Het wordt gebruikt om comfort te bieden aan een huis door warm of koud water te produceren, dat het huis in de winter verwarmt en in de winter koelt, wat bekend staat als vloerverwarming of vloerverwarming. Het kan ook worden gebruikt om sanitair warm water op te slaan.

  • Geothermische

Het principe is vergelijkbaar met het vorige, maar in dit geval is de uitwisseling met de grond, omdat bij 10 meter diep de temperatuur constant is bij 10ºC.

  • Thermodynamica van de zon

Hier is er een temperatuuruitwisseling met de zon en niet-fotovoltaïsche panelen worden gebruikt om zonnewarmte te accumuleren en normaal gesproken warm water te produceren met een gemiddelde uitlaattemperatuur van 40ºC. Vanwege de weersomstandigheden kunt u deze uitlaattemperatuur mogelijk niet handhaven en hebt u een extra voeding nodig, vooral in de winter.

Al deze opties zijn beschikbaar voor verticale en eengezinswoningen. In de eerste moet het beheer van warm water voor verschillende toepassingen echter met de buren worden overeengekomen: de elektrische bijdragen van de buren zullen niet hetzelfde zijn omdat ze niet eerlijk kunnen worden verdeeld.

 

Vind de perfecte energiemix

Dit type energie moet vaak worden aangevuld met andere energiebronnen (meestal elektriciteit) om de gewenste temperatuur te bereiken, maar dit is altijd efficiënter dan alleen het gebruik van elektriciteit van het net.

Het lijdt geen twijfel dat om een efficiënt huis te hebben, het noodzakelijk is om verschillende soorten energie te gebruiken, een goede energiemix.

 

Waar hangt de energiemix die ik in huis moet hebben van af?

Locatie en isolatie zijn erg belangrijk, maar dat geldt ook voor weten waar de energie vandaan komt en wat ik ermee wil doen.

Het is het beste om het te analyseren met de hulp van experts, energieadviseurs die niet alleen het huis zullen evalueren, maar ook waarvoor het zal worden gebruikt en de meest geschikte opties voor ons huis en gezin zullen voorstellen.

Vergeet bovendien niet dat het hebben van een efficiënt huis niet alleen afhankelijk is van de productie, maar ook van onze consumptie, en dit is waar de gewoonten en het bewustzijn van de bewoners in het spel komen. Om mensen hun gewoonten te laten veranderen, moeten ze weten hoe ze energie verbruiken, wanneer en waar, en om hun taakschema aan te passen aan de meest geschikte tijd voor energieverbruik, in plaats van alles binnen een uur te hebben gedaan. Het monitoren van het verbruik is de beste manier om het verbruik te verbeteren.

(0)
+351 289 587 578
+351 966 488 775
info@aportuguesaimobiliaria.com
Onze website gebruikt cookies om uw bezoek te vergemakkelijken   Cookies policy