Intelligente verlichting versus traditionele verlichting

 

Onze wereld is in de loop der jaren drastisch veranderd en deze veranderingen markeerden het begin of einde van verschillende fasen. Onder "revolutie" verstaan we een plotselinge en volledige verandering. Zoals uitgelegd door de Duitse econoom en zakenman Klaus Schwab op het World Economic Forum.

 

Al deze veranderingen begonnen in de tweede helft van de 18e eeuw:

 

  • Mechanisatie: Rond 1760 tot 1840 waren we getuige van de ontwikkeling van de spoorlijn en de uitvinding van de stoommachine.
  • Elektriciteit: Aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw werd elektriciteit mogelijk.
  • Informatica: Bekend als de "computerrevolutie" sinds 1960; de ontwikkeling van halfgeleiders en het begin van het internet.
  • Digitalisering: begonnen aan het begin van deze eeuw en gebaseerd op het digitale tijdperk, zien we nu de verbinding tussen internet en alledaagse fysieke objecten, waarvan het gebruik vrijwel onbeperkt is.

 

Wist je dat er eind 2020 meer dan 30 miljard met internet verbonden apparaten zullen zijn?

Met deze potentiële markt in het achterhoofd lijkt slimme verlichting een van de snelst groeiende segmenten te zijn.

Toch hebben we grote vooruitgang gezien sinds we van Edison-lampen naar fluorescentielampen en LED-technologie zijn gegaan, wat nu een alternatief is voor "traditionele" verlichting. De volgende stap zijn slimme lampen.

 

Maar wat is slimme verlichting?

In een oogwenk voorzien onze lampen, naast LED-technologie, ons van licht waar en wanneer we maar willen of nodig hebben. Alleen al het feit dat ze LED zijn, betekent dat ze minder energie verbruiken en dat we, naast het feit dat we verlichting kunnen regelen, ongeveer 90% van onze elektriciteitsrekening kunnen besparen.

We hebben geen speciale installaties nodig, we hebben alleen onze slimme verlichtingsarmaturen en projectoren nodig, de toepassingen waarin ze worden geïntegreerd en het internet dat we thuis hebben. Bovendien zijn ze uitbreidbaar, wat betekent dat? We kunnen op elk moment zoveel apparaten toevoegen als we willen, waardoor we gemakkelijk onze zakken kunnen uitbalanceren, omdat het geen grote investering vereist.

 

Zorgen voor duurzaamheid: een verantwoordelijkheid.

Een van de aanjagers van intelligente verlichting is de milieusector. We leven elke dag in duurzaamheid en wanneer we technologie gebruiken, hebben we de plicht om hand in hand te gaan met zorg voor het milieu. Daarom integreren we technologie om ons dagelijks leven te verbeteren en buitengewoon te maken.

 

Kun je je voorstellen dat je intelligente verlichting kunt regelen zoals jij dat wilt?

Het kan nu worden bediend via verschillende opties: via een applicatie, een afstandsbediening, de traditionele schakelaars die we in huis hebben en zelfs via een slimme spraakassistent. Dit verhoogt echt onze productiviteit.

Bovendien is een van de belangrijkste kenmerken dat we externe toegang hebben, dat wil zeggen: waar we ook zijn, we kunnen de slimme lichten in ons huis wijzigen, scènes en tijden maken om ze op specifieke tijden in of uit te schakelen.

Het grote voordeel van slimme verlichting is dat we een dynamischer huis kunnen hebben, waardoor de ervaring van het huis aangenamer wordt. Als je erover nadenkt, wat dacht je van het vervangen van alle lichten in de fauteuils in onze woonkamer?

Naast het feit dat we het vermogen dat thuis nodig is, kunnen aanpassen, realiseren we besparingen met alleen de energie die we in elk geval nodig hebben.

 

Slimme verlichting

 

Hoe beïnvloedt het licht je?

De verlichting van ons huis heeft de kracht om het meubilair zelf, de inrichting, de architectuur en zelfs onze manier van leven en onszelf te beïnvloeden.

Met 16 miljoen kleuren en 64.000 tinten wit kunnen we een grote veelzijdigheid hebben en de intensiteit regelen om de perfecte omgeving te creëren voor elke kamer en elk moment.

Net als slimme lampen hebben ze een microgeheugen dat elke dag over ons leert, wat ons kan waarschuwen voor vreemde wezens; Wanneer we laat van huis gaan en laat thuiskomen, kunnen we een "vakantie" -modus activeren waarmee onze lichten kunnen simuleren wanneer we niet thuis zijn Onze aanwezigheid 's ochtends,' s middags en' s avonds.

Nog een groot voordeel: de perfecte wekker, we programmeren de intelligente verlichting op bepaalde tijden en onze lichten gaan beetje bij beetje aan, zodat we rustig en op de meest aangename manier mogelijk wakker worden. Of aan de andere kant, als we 's nachts moeite hebben om in slaap te vallen, kunnen we de slimme lichten programmeren om geleidelijk uit te schakelen totdat ze volledig worden uitgeschakeld, waardoor we langere rustperioden hebben.

Op deze manier realiseren we een aanzienlijke lichtbesparing en passen we de verlichting aan onze behoeften aan.

 

Werklamp of rustlamp?

Als we het hebben over hete verlichting, is het de meest ideale leefruimte en zelfs het comfort zelf. Neutrale verlichting is geschikt voor activiteiten die thuis concentratie vereisen: koken, lezen, thuiswerken, enz. Als we het hebben over koud licht, dat meestal ruimtes zoals wasserijen verlicht, is dit type verlichting uitstekend voor het detecteren van vlekken op kleding die vaak moeilijker te verwijderen zijn.

Het stelt ons in staat om ruimtes en scènes te creëren, zelfs in dezelfde kamer. Stel je voor dat je de lichten in een kamer verandert om meer dan één activiteit te doen: van werk en studie naar onze thuisbioscoop en vervolgens naar een directiekamer op zaterdagavond; met intelligente verlichting kunnen we elke lichtverandering doorvoeren.

(0)
+351 289 587 578
+351 966 488 775
info@aportuguesaimobiliaria.com
Onze website gebruikt cookies om uw bezoek te vergemakkelijken   Cookies policy