Home Staging: Weet je wat het is?

Als we van plan zijn een huis te verkopen, is het eerste waar we aan denken: hoe kunnen we het huis het best interessanter maken voor potentiële kopers?

In sommige gebieden is renovatie meer dan noodzakelijk voor de esthetische waardering van het onroerend goed. Wegens financiële moeilijkheden is het echter niet altijd mogelijk om het huis alle nodige veranderingen te geven om het aantrekkelijker te maken. En het was om te helpen bij de waardering van uw huis, zonder grote investeringen te hoeven doen, dat de Home Staging verscheen.

Home Staging is een dienst die tot doel heeft de woning aantrekkelijker te maken door gebruik te maken van het bestaande meubilair ter plaatse. Anders dan bij binnenhuisinrichting, die erop gericht is de woning te personaliseren met de kenmerken van de eigenaar, is Home Staging precies het tegenovergestelde, namelijk het "depersonaliseren" van de inrichting van de woning, waarbij het reeds bestaande meubilair wordt gebruikt om een meer verkopend decor te creëren.

D'Alma Portuguesa geeft u hier enkele tips die door ons worden gebruikt bij het werven van onroerend goed te koop of te huur om het aantrekkelijker te maken.

De schoonmaak
De netheid is een van de belangrijkste aspecten wanneer een potentiële koper uw eigendom gaat bezoeken. Let goed op, controleer elk hoekje en gaatje van het huis. Meestal vergeten eigenaars enkele details die een verschil kunnen maken, zoals lampenkappen, plafondventilatoren, vensterrails, glas en zelfs toiletbrillen.

De geur
Niemand wil een huis kopen waar ze niet langer dan 5 minuten kunnen staan. Geuren geven een verkeerde boodschap aan de koper, waardoor de woning automatisch in waarde daalt. Als de geur afkomstig is van huisdieren, moeten die snel worden geëlimineerd of verwijderd. U weet niet of de toekomstige koper gezondheidsproblemen of allergieën heeft. Als het huis onbewoonbaar is, is het normaal dat er rioolgeurtjes ontstaan, spoel enkele uren voor het huisbezoek het toilet door en zet alle kranen 5 minuten open.

Persoonlijke bezittingen
Potentiële kopers hebben de neiging zich hun leven in de nieuwe woning voor te stellen. Als uw persoonlijke bezittingen, zoals foto's en religieuze voorwerpen, overal liggen, zullen ze die indruk waarschijnlijk niet krijgen. Om het huis te verkopen moet je ook een beroep doen op het emotionele deel van de koper, je moet hem zich thuis laten voelen.

Bouw en herstellingen
Om uw huis te kunnen verkopen is het belangrijk dat de koper niet op het eerste gezicht ziet dat het kopen van uw woning hogere kosten met zich meebrengt, zoals het repareren van kranen en sanitair, loszittende ramen en deurknoppen, vochtige muren. De beste manier om een goede indruk op de koper achter te laten, is om alles volledig in orde te hebben.

Dit zijn de belangrijkste tips die van de verkoop van uw huis een sneller proces maken en waarde aan uw eigendom toevoegen.

(0)
+351 289 587 578
+351 966 488 775
info@aportuguesaimobiliaria.com
Onze website gebruikt cookies om uw bezoek te vergemakkelijken   Cookies policy