Lokale accommodatie

 

Het wordt beschouwd als de vestiging van lokale accommodatie voor iedereen die aan de nodige eisen voldoet en tegen betaling tijdelijke accommodatiediensten aan toeristen verleent, op voorwaarde dat het hotel niet over de voorwaarden beschikt om als een toeristisch resort te worden beschouwd. Er zijn vier soorten lokale accommodaties:

 

Huisvesting - Zelfstandig gebouw met eengezinskarakter;

Appartement – Bestaande uit een autonome fractie van een stedelijk gebouw of gebouw, vatbaar voor onafhankelijk gebruik;

Accommodatie - Hostel;

Kamers – Maximaal negen kamers te huur in de permanente woning van de eigenaar van de inrichting (nieuwe modaliteit sinds de wijzigingen van 2018 [wet nr. 62/2018]).

 

Sinds de wijzigingen in 2018 hebben de eigenaren maximaal 7 lokale logiesverstrekkende bedrijven kunnen exploiteren, het stadsbestuur heeft de mogelijkheid om de registratie van de vestiging te annuleren en een onderzoek te doen naar hetzelfde. Het is verplicht om de identificatieplaat naast de ingang van het etablissement aan te brengen en een klachtenboek te hebben, registratie kan worden gedaan bij het elektronische éénloketsysteem, waaraan de gemeenteraad binnen 10 dagen of 20 kan reageren als het een hostel is.

 

Deze publicatie is louter informatief en raadpleging van de officiële documentatie is onontbeerlijk.

Zie hier meer informatie:

eportugal.gov.pt

(0)
+351 289 587 578
+351 966 488 775
info@aportuguesaimobiliaria.com
Onze website gebruikt cookies om uw bezoek te vergemakkelijken   Cookies policy